2020-11-06 11:18:00• hírek • Közlemény

Hamarosan kezdetét veheti a nagykárolyi közvilágítás bővítése és korszerűsítése

Elhárult a jogi akadály, így jövő héten végre aláírásra kerül a végrehajtási szerződése annak a projektnek, amely a városi közvilágítási rendszer bővítését és korszerűsítését célozza – tájékoztat a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal közleménye.

Az önkormányzat munkatársai által készített projekt „A Nagykárolyi közvilágítási rendszer korszerűsítése és hatékonyabbá tétele” elnevezést kapta. A projekt kivitelezésére megítélt összeg 14 millió lej. Ebből az összegből 400000 lejt fordíthatnak a műszaki terv előkészítésére, míg a különbözet, a 13,6 millió lej, a város területén végrehajtásra kerülő közvilágítási rendszer korszerűsítését foglalja magába.

A munkálatokra kiírt első licitet érvénytelenítették, majd megismételték a kiírást. Miután kihirdették a győztest, a másik két ajánlattevő cég megfellebbezte a döntést, az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsánál, azonban itt az óvást elutasították.

Az óvást benyújtó ajánlattevő cégek egyike ezt követően panaszt nyújtott be a nagyváradi fellebbviteli bírósághoz. A panaszt alaptalannak minősítették és ezzel kapcsolatban meg is hozták a hivatalos döntést, október 30-án.

„A fellebbviteli bíróság döntése értelmében, zöld utat kapott ennek a szerződésnek az aláírása, így komoly lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy végre elkezdődjön a projekt végrehajtása. A licitet elnyerő cég képviselőjét egyeztetésre várjuk november 10-én, s akkor sort kerítünk a szerződés aláírására is. A győztesnek három hónap áll majd a rendelkezésére, hogy előkészítse a dokumentációt, majd további 12 hónap, hogy végrehajtsa a projektben vállaltakat” – nyilatkozta Bekő Tamás városmenedzser.

„A Nagykárolyi közvilágítási rendszer korszerűsítése és hatékonyabbá tétele” elnevezésű projekt magába foglalja a meglévő közvilágítási hálózat teljes cseréjét, a meglévő hálózaton a világítótestek cseréjét, az utcák körülbelül 70 százalékán. Azokon az utcákon, ahol nincs kialakítva a közvilágítás vagy gyenge kapacitású izzók világítanak, beruházásokat fognak végezni a közvilágítási rendszer kiterjesztése érdekében, új oszlopok és készülékek telepítése révén.

A projektbe beépítendő összes eszköz távvezérlésű lesz és távolsági kommunikációs rendszerekkel látják el ezeket, míg az összes fő útvonalon speciális, modern világítást biztosítanak a gyalogos átkelőknél. A gyalogosátkelők külön világítást kapnak: innovatív érzékelőrendszert fognak használni a gyalogosok biztonsága érdekében. A projektet a Regionális Operatív Program finanszírozza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: